Sunday, 17 August 2008

KAU KEKASIHKU

Hari ini penat sungguh Ad rasa..Pagi kat pejabat taklah ada keje mana tapi bila time petang tu adalah keje yang datang..huhu..Bos panggil suruh buat keje..sampailah pukul lima ..Lepas solat asar AD baliklah ke rumah biasanya..Tapi petang ni banyak agenda laa plak..Lepas keje orang kat umah ni pesan nak makan kuih "tepung tuke"..hehe sapa pernah dengar kuih ni..Ada juga yang panggil kuih ulat bulu..huhu..Apa kes ek nama camtu.?..Ntahlah sapalaaa pemberi nama kuih tu..Tapi makan pun sodapp..Dibuat dari beras pulut hitam..then disaluti kelapa..Manis ..Itu takleh lari kalo kuih Kelate...hehe..Sebab tu orang Klate manis2..ahaha...Siapa tak suka statement ini?..hehe..
Then after that ada kawan lak nak jumpa...Kami jumpa laa kat gerai di medan usahawan stadium ..My ex roomate kat UKM dulu..Cikgu kan cuti skolah ni balik kg lerr..Jumpa dia ,wife dia dan anak dia 2 org..Tgh2 makan popia femes kat medan selera ni ada lak kawan yang keje Kl nak jumpa...Lepas jumpa kawan ex roomate tu Ad drive plak ke Taman Perbendaharaan Tengku Anis Pengkalan Chepa jumpa kawan yang keje KL tu..Dia bawak anak buah dia mandi kolam kat taman tu..taman riadah lah situ..Dah lama dengar tapi tak pernah masuk pun..Kalo kawan tak ajak jumpa situ mmg sah takkan masuk taman tu..Suka tgok kanak2 riang mandi kolam..splashh!!...Sukanyee diaa...Pukul 7 ptg siren dibunyikan menandakan tamatnya waktu mandi kolam..Then Ad pun baliklah ke rumah..Sambil2 drive balik tu maklumlah dekat one hour gak drive KB - Machang ni..Sambil2 drive ke udara lagu Kau Kekasihku nyanyian Hajjah Siti Nurhaliza..Layannnn jap lagu ni...Sukaa sangat lirik dia..huhu..Jom layann lirik jap..ahaks..
KAU KEKASIHKU
Indah di mata... indah dijiwa yang berahi
Bagaikan direnda... terpesona penuh asyik
Dan kubelai... sisir angin yang berbisik
Bukan rahsia... kau kekasih ku...
Pecahan ombak...yang menyentuh pipi ini
Pedih rasa hati... bagai ditusuk panah duri
Dan kusapu... kerna kabur pandanganku
Dalam langkah... tarian cintamu
Duhai malam... tiada bintang...
Menghiasi... taman kasih ini...
Hanya aku... sendirian...
Tak berteman... keseorangan...
Kekasih ku... hanya aku...
Yang memuja... sisa cinta ini...
Seandainya... ombak laut...
Surut lagi... aku pergi...
Kekasih ku...
Seiring camar pulang... setia pada janji
Itu doa ku... selama ini...
Dari mata... dari jiwa yang berahi
Makin kumengerti... istilah percintaan ini
Moga nanti... ada seru menyatakan
Kau kekasih... hingga ke akhirnya...
Kau kekasih... hingga ke akhirnya...
Oh... kekasih

3 comments:

  1. salam.. saya telah link blog ni..

    ReplyDelete
  2. sker sangat lagu ni... dulu la... :) winkwink

    ReplyDelete

LUAHKAN RASA YANG ADA :-)