Friday, 10 April 2009

MENJAUH..


Saat dirasakan semakin perlahan

Detik dirasakan semakin lambat

Minit dirasakan semakin banyak

Jam dirasakan semakin tidak tepat


Nafas dirasakan semakin sesak

Dada dirasakan semakin sebak

Jiwa dirasakan semakin sempit

Hati dirasakan semakin sakit


Apa yang aku fikirkan

Apa yang aku sangkakan

Apa yang aku jangkakan

Apa yang aku telahkan


Semuanya menjadi realiti

Semuanya menjadi bukti

Semuanya menampakkan hasil

Semuanya menunjukkan kenyataan


Kini kau menjauh

Kini kau pergi

Kini kau hilang


Apa salahku

Apa dosaku

Apa khilafku


Tinggal ku sendiri

Tinggal ku sepi

Tinggal ku sunyi


Mengapa engkau menjauh

Mengapa engkau pergi

Mengapa engkau menghilang


Hancur hati ini kau hempas

Remuk rasa ini kau terjah

Punah impian ini kau lempar

Kecai hasrat ini kau musnah





8 comments:

  1. hurmm,
    tu lumrah hidup...
    be strong!

    ReplyDelete
  2. MISS ZAZA- Kita harus kuatkan?..hmmm

    ReplyDelete
  3. hurm~ tenang dan tabahkan hati...

    teruskan ceria dengan diri sendiri!!

    ReplyDelete
  4. Dia dah pergi beberapa hari yang lalu... Sakit yang amat dasyat dalam hati... gelodak rasa macam nak nangis je selalu... tapi, dia punya teman lain... aku sorang sahaja di sini...

    Sakit yang MAHA dasyat...

    -love me without fear-

    ReplyDelete
  5. AL HAQIMI-Hmmm Qimi kita selalu cuba utk tenang bila semua ini berlaku pada diri.Kita harus sentiasa ceria..

    p/s:Tak semstinya apa yg Ad titipkan berkenaan diri Ad yea..

    ReplyDelete
  6. KASIH-So so long time no see rupa2nya wujud blog baru yea..hehe..wllcome back lah..Hopefully terus berblog...
    Yang berlalu harus kita biarkan berlalu..untuk apa menagih kasih pada yg tak sudi..rite?..
    Tiap yg berlaku pasti ada akhirnya..Mujurlah semuanya berlaku skrg..kalau dah kawin lagi parah..Allah masih sayang kita sbb dia "membuang" org yg tidak setia itu dari hidup kita..Tiap sesuatu itu ada hikmahnya yang kita tidak nampak..but suatu hari mungkin kita akan ditunjukkan apa hikmahnya..Insyallah..Life must go on kerana banyak lagi perkara yang harus kita hadapi dalam hidup ini..Hadapilah ia dengan penuh keimanan dan kesabaran...Insyallah..

    ReplyDelete
  7. but..u must remember tat Allah alws close tu u..

    hok demo yg dok makin menjauh tuh..bia lah demo carik yg belum demo ketemui..doa kan yg baik2 deh..

    ReplyDelete
  8. GREEN JADE-Hmmm...Allah will always close to me kan...Insyallah..

    ReplyDelete

LUAHKAN RASA YANG ADA :-)